Search
Close this search box.

Bereid uw IT-infrastructuur voor op groei

20 februari 2021

Wanneer jaar na jaar groei in een bedrijf als normaal wordt gezien, controleren CEO’s vaak niet de IT-infrastructuur van de organisatie. Zo weten zij niet of deze gelijke tred houdt met de groei van de organisatie.

In dat geval zullen bedrijven met een complexe interne technologie-infrastructuur ongetwijfeld steken laten vallen, omdat hun systemen niet kunnen voldoen aan de behoeften van het bedrijf.

In de meeste gevallen passen kleine tot middelgrote bedrijven en grote bedrijven een gefragmenteerde benadering toe tijdens de groeifase. Om dan vervolgens te ontdekken dat er een zeer onsamenhangend, inefficiënt IT-systeem is ontstaan, waarbij verschillende afdelingen, systemen en apparatuur niet effectief met elkaar communiceren.

Het goede nieuws is: er is voldoende gelegenheid om het overbodige weg te halen en waarde toe te voegen.

Als het gaat om toekomstige ontwikkeling en schaalbaarheid: is uw IT-infrastructuur u van dienst of bent u overgeleverd aan ineffectieve werkprocessen en systemen die uw bedrijfsresultaten negatief beïnvloeden?

Controleer uw huidige IT-infrastructuur  

De eerste stap is te kijken waar u nu staat. De beste manier om dit te doen is een controle van uw huidige systemen.

Tijdens groei laat een gefragmenteerde aanpak vaak grote gaten in systemen achter, wat niet alleen leidt tot onhandige werkprocessen, maar ook dat een organisatie blootstaat aan beveiligingsrisico’s.

Een controle kan potentiële risico’s bloot leggen en tegelijkertijd mankementen in werkprocessen, kosten en documentmanagement identificeren.

Koop de juiste hardware voor uw werkplekken

Zodra een controle de tekortkomingen aan het licht heeft gebracht, is het verstandig om te kijken naar de multifunctionele printers die uw organisatie heeft. Als het een paar jaar geleden is dat uw printers zijn gecontroleerd of vernieuwd, is de kans groot dat u verouderde printers of multifunctionel apparaten gebruikt die energie verslinden en u op kosten jagen.

Wist u dat er nu een multifunctionele printer is met een levensduur tot 600.000 pagina’s? Kan uw multifunctional dat aan? Er is een enorm scala aan geavanceerde, intelligente machines die geschikt zijn voor het beoogde doel en die de groei van uw bedrijf kunnen bijhouden, zodat u tijd en geld kunt besparen.

Werkprocessen voor documenten

De meeste organisaties beoordelen hun werkprocessen niet regelmatig genoeg. Wat betekent dat ze vaak zaken doen op een manier die klanten eigenlijk niet bevallen, de winst niet ten goede komt of die de integriteit van het merk niet voldoende respecteert, zelfs in het geval van groei.

Scalability – Savings – Security – Sustainability – Service.

Het gebruiken van inefficiënte printers en slechte processen kan zaken bemoeilijken voor bedrijven die geen betrouwbare managed print service (MPS) hebben bij hun printprovider. Een goede MPS-aanbieder verbetert namelijk Scalability, Savings, Security, Sustainability en Service.

  • Scalability of schaalbaarheid: zorgt ervoor dat er een netwerk aanwezig is om groei op de juiste manier te ondersteunen, waarbij de beveiliging en kwaliteitscontrole niet in gevaar komen als uw organisatie van de ene op de andere dag opschaalt.
  • Savings of besparingen: hoe efficiënter uw documentprocessen en MPS, des te gezonder uw bedrijfsresultaten. Er is geld te besparen door efficiënte systemen te implementeren. Kent u de werkelijke kosten bij het gebruiken van uw IT-apparatuur?
  •  Sustainabilty of duurzaamheid: het gebruiken van efficiëntere systemen en infrastructuur heeft als bijkomstigheid dat het beter is voor het milieu. Dit komt voornamelijk door slimme inzet en technologieën die het energieverbruik verminderen en herbruikbare materialen opleveren.
  • Service of onderhoud: een gerenommeerde printing provider die zorgt voor een betrouwbare Managed Print Services-oplossing, is essentieel als u wilt uitbreiden. U heeft een goede service en samenwerking nodig om te kunnen groeien.
  • Security of dataveiligheid: Het beschermen van gegevens is van het grootste belang en een slimme Managed Print Services-oplossing kan niet alleen beveiligingsrisico’s identificeren, maar ook de beveiliging verbeteren om ervoor te zorgen dat uw gegevens en informatie worden beschermd naarmate uw bedrijf groeit.
Search

Recente berichten...

Documentoplossingen

Het rechtstreeks scannen van documenten naar applicatie, follow-me printen, beveiliging documentstromen zijn oplossingen die wij nu ook adviseren,

voor HRM

Personeelsgegevens digitaal en veilig opgeslagen. Als HR-manager ben je coach, motivator, recruiter, verandermanager, opleidingsdeskundige, strateeg. Allemaal primaire rollen

ICT Medewerker

ICT Medewerker Stuur ons je CV Is dit iets voor jou? Stuur dan snel je CV naar: vacature@puntnlgroep.nl