Search
Close this search box.

Kyocera krijgt opnieuw ISO 27001-certificaat toegekend

14 april 2020

Kyocera Document Solutions, één van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van documentoplossingen, is trots dat het opnieuw is geaccrediteerd voor de ISO 27001-certificering. Een erkenning voor zijn inzet om te voldoen aan de hoogste standaarden van informatiebeveiligingsbeheer.
ISO 27001 is een internationale standaard die ervoor zorgt dat organisaties een raamwerk van bedrijfs- en IT-processen hebben opgesteld om risico’s te identificeren, te beheren en te verminderen.
Het behalen van de certificering vereist dat organisaties een streng informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) onderhouden dat voldoet aan 114 verschillende vereisten. Deze omvatten interne audits, voortdurende verbetering en corrigerende en preventieve maatregelen. Het is de enige standaard voor een informatiebeveiligingsmanagementsysteem dat onafhankelijk kan worden gecertificeerd met betrekking tot mensen, processen en technologie.
Andrie Muchtar, European Information Security Officer bij Kyocera Document Solutions Europe: “Het slagen voor deze audit, geverifieerd door DAS Certification Ltd, is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Het geeft onze bestaande en toekomstige klanten, evenals andere belanghebbenden, nog meer zekerheid en gemoedsrust dat we verantwoord met hun gegevens omgaan. De certificering is een belangrijke reden waarom we bij de Kyocera business partners een hoge mate van vertrouwen hebben kunnen opbouwen dat alle informatie die we verwerken volgens de hoogst mogelijke normen wordt beschermd.”

Het strenge regelgevingsregime dat is ingevoerd door de AVG, heeft de focus op het belang van gegevensbeveiliging en risicobeheer verscherpt. Zakelijke leiders worden zich hiervan steeds meer bewust, en uit onderzoek blijkt dat 52% van de bedrijven in heel Europa informatiebeveiliging nu als een topprioriteit beschouwt.

In het huidige klimaat van gegevensbeveiliging zijn accreditaties zoals ISO 27001 belangrijker dan ooit. Als een organisatie eenmaal aan een norm voldoet, is het net zo belangrijk om die te behouden. Bedrijven die kunnen aantonen dat ze voortdurend voldoen aan de hoogste internationaal erkende normen, profiteren hier dagelijks van.

Andrie Muchtar

Deze accreditatie volgt op het nieuws dat IDC Kyocera Document Solutions heeft erkend als een ‘Major Player’ voor beveiligingsoplossingen en -diensten in hun IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment.

Search

Recente berichten...