Search
Close this search box.

Printservice Google Cloud Print stopt eind 2020

22 november 2019

Google heeft aangekondigd dat zijn Cloud Print-dienst op 31 december 2020 ophoudt te bestaan. Het bedrijf adviseert gebruikers om voor die tijd op zoek te gaan naar een alternatief voor de op de cloud gebaseerde printservice.

In een document op de helppagina voor Chrome Enterprise meldt Google dat computers en smartphones vanaf 1 januari 2021 geen gebruik meer kunnen maken van Cloud Print. Via deze dienst is het mogelijk om op afstand afdrukopdrachten naar een printer te verzenden. Google kondigt dit nu al aan, zodat de trouwe schare gebruikers van de dienst genoeg tijd heeft om naar een andere printoplossing te migreren.

In 2010 startte Google met haar populaire cloudprintdienst, waarmee je vanaf je smartphone, tablet of laptop draadloos kunt printen via de Chrome browser. Vanaf 31 december 2020 wordt Cloud Print niet meer ondersteund. Inmiddels zijn er veel alternatieven beschikbaar om draadloos en mobiel te printen via de cloud. Dus gebruikers van Google Cloud Print hebben nu nog een jaar de tijd om over te stappen op een alternatieve printoplossing.

Ben je op zoek naar een goed alternatief en heb je hier vragen over? Neem dan contact op met PuntNL Groep.

Goede alternatieven voor Google Cloud Print

Behoor je tot één van de miljoenen gebruikers van de printoplossing van Google dan heb je gelukkig nog even de tijd om over te stappen. Bijna elke printerfabrikant heeft inmiddels wel een eigen versie van een online printoplossing beschikbaar. Maar er zijn ook merkonafhankelijke alternatieven.

De software waar onze klanten graag meer werken is MyQ. Lees meer over deze printoplossing.

Search

Recente berichten...