Search
Close this search box.

Efficiënt werken in de zorg voor scanoplossingen

29 juli 2020

Naar de plek waar het dossier ligt toelopen, het dossier opzoeken en uiteindelijk het dossier openen om de juiste informatie te zoeken. Hoe lang is een verpleegster hiermee bezig? Vijf minuten? Tien? Een kwartier? Tijd die beter besteed kan worden aan een patiënt. Een gedachte die waarschijnlijk gedeeld wordt door ziekenhuismedewerkers, het bestuur en de patiënt zelf.

Efficiënter werken?

De zorg ligt onder een vergrootglas. Door personeelstekort en bezuinigingen moet er meer gepresteerd worden, maar wel in hetzelfde tijdsbestek. Dit komt simpelweg neer op twee mogelijkheden: harder werken of efficiënter werken. Harder werken betekent een hogere werkdruk, gekoppeld aan meer uitval wat uiteindelijk leidt tot minder werkplezier. Klinkt niet verleidelijk. Gelukkig is er wel een succesvolle oplossing om efficiënter te gaan werken.

Door middel van scanoplossingen krijgt zorgpersoneel sneller inzicht in dossiers. Doordat de dossiers zijn ingescand worden deze digitaal beschikbaar en daardoor overal toegankelijk, aan te passen en deelbaar. Scanoplossingen zorgen er dus voor dat veel handelingen in de zorg sneller uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast bent u de digitalisering, die uiteindelijk ook in de zorg wordt uitgevoerd, een stap voor.

Cloudopslag

Doordat alle hard copy documenten worden ingescand en opgeslagen in de cloud is al het papierwerk door middel van een mobiel apparaat op te vragen. Dit is enorm efficiënt omdat het zorgpersoneel daardoor op elk moment en op elke plek toegang heeft tot alle dossiers. Het opbergen van dossiers of weglopen bij patiënten behoort tot het verleden.

Mocht er een aanpassing of een toevoeging aan een document nodig zijn dan is dit gemakkelijk te doen. Alle aanpassingen worden namelijk opgeslagen en zijn direct zichtbaar voor andere medewerkers als het document wordt opgevraagd.

Op deze manier is iedereen altijd voorzien van de juiste informatie, wat de samenwerking optimaliseert.

Tijdsbesparing

Deze optimalisering van de onderlinge samenwerking is tevens een belangrijk voordeel aan het implementeren van scanoplossingen. Door de optimalisering van de samenwerking wordt er namelijk tijd bespaard. Tijd die kostbaar is in de zorg. Tijd die beter besteed kan worden aan de fysieke zorg van een patiënt.

Bent u klaar met de werkdruk in de zorg en wilt u efficiënter werken? Neem contact op met PuntNL Groep. PuntNL Groep heeft jarenlange ervaring bij het implementeren van scanoplossingen in verscheidene segmenten. Hoe we de werkdruk in uw organisatie kunnen verlichten kunnen we u het beste vertellen in een persoonlijk gesprek. Vraag geheel kosteloos en zonder voorwaarden een gesprek aan en begin vanaf vandaag met efficiënter werken.

Search

Recente berichten...