Search
Close this search box.

Denk aan het milieu en bespaar papier!

3 september 2020

Een beter milieu begint bij uzelf. ‘Met hetzelfde gemak gooit u het in de afvalbak’. Slogans uit campagnes die bij veel mensen zijn blijven hangen. Deze campagnes waren veelal gericht op individuen. Iedereen moest door middel van een persoonlijke benadering weten dat het milieu belangrijk is en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen. Daarom is het nu tijd om het collectief aan te spreken.

Drukwerk is tegenwoordig, na huur en salarisadministratie, vaak de grootste bedrijfsuitgave.

Het papierverbruik is een serieuze bijdrage aan het milieuprobleem, waar nog een grote slag geslagen kan worden. De zorg is een sector waar veel papierwerk in om gaat. De patiënten- en personeelsdossiers komen in grote getalen uit de printer uit en de invloed op het milieu is daardoor groot. Is er een manier om deze uitstoot te beperken?

Multifunctionele printer

De oplossing ligt in digitaal documentbeheer. Digitaal documentbeheer wordt uitgevoerd door middel van een multifunctionele printer. Dit is simpel gezegd een scancomputer waar je al het losse papierwerk mee inscant en digitaal verplaatst naar de cloud. Eenmaal in de cloud is het papierwerk te openen, te bewerken en te delen. Hiermee bespaart een organisatie dus elke keer een potentiele print.

Digitaal documentbeheer zorgt er dus voor dat het document voor inzage niet uitgeprint hoeft te worden.

Cloudopslag
Als een hard-copy document aangepast moet worden, betekent dit dat het document opnieuw uitgeprint moet worden. Bij documentopslag in de cloud kan elk document eindeloos bekeken en aangepast worden zonder dat hier ook maar één print voor nodig is. Daarnaast kan het document ook nog eens vanuit verschillende locaties en vanaf verscheidene apparaten aangepast worden.

Het intern delen van documenten gebeurt tevens nog regelmatig hard-copy. Dit is geen vorm van milieuvriendelijk werken. Door middel van documentbeheer deel je documenten via de cloud en bespaar je papier, geld en tijd. Bij het gebruik van een multifunctional draagt uw organisatie tevens bij aan verantwoord maatschappelijk ondernemen. De maatschappij van vandaag de dag vraagt om ondernemingen, instellingen en organisaties die verantwoordelijke keuzes nemen. Door een multifunctional te implementeren in uw zorginstelling kunt u hieraan bijdragen en helder en transparant zijn hierover in uw externe

Printmogelijkheden
Ten slotte bevat een multifunctional, als printer zijnde, uiteraard een mogelijkheid om documentatie te printen, maar dan wel op een milieuvriendelijke manier. Zo bevat het apparaat een kladmodus. Met deze kladmodus worden documenten, zoals bijvoorbeeld e-mails, afgedrukt met de helft van de hoeveelheid toner. Deze optie houdt dus, zelfs als er geprint moet worden, rekening met het milieu.

Een multifunctional verbetert dus niet alleen de mogelijkheden die u nu al heeft met betrekking tot de omgang met documentatie, maar biedt u ook nog nieuwe opties. Dit geeft u als zorginstelling de kans om efficiënter, kostenbesparend en milieubewuster te werken.

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen die een multifunctional met zich meebrengt? Wij hebben jarenlange ervaring en expertise met de implementatie van multifunctionals.

Neem contact met ons op, dit is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Search

Recente berichten...