Search
Close this search box.

De voordelen van scanoplossingen

18 augustus 2020

Wist u dat drukwerk doorgaans, na huur en salarisadministratie, de hoogste bedrijfsuitgaven vormt? Drukwerk is voor organisaties dus een grote kostenpost. Een sector waar nog veel papierwerk gebruikt wordt is de zorg. In de zorg kan door middel van digitalisering van papierwerk op financieel gebied dus nog een grote slag geslagen worden. Maar er zijn meer voordelen aan het digitaliseren van papierwerk:

Digitalisering is een verandering waar geen enkele arbeidssector aan ontkomt. Ook de zorg niet. Papierloos werken is in principe het verplaatsen van het papierwerk naar de cloud. Hierdoor wordt het opvragen, aanpassen en delen van deze documentatie ook een stuk makkelijker. Het verplaatsen van dit papierwerk gebeurt door middel van scanoplossingen.

Scanoplossingen geeft de zorgsector de mogelijkheid om de omgang met papierwerk makkelijker, efficiënter, duurzamer en daardoor uiteindelijk kostenbesparender te maken. Daarnaast is het proces van digitalisering ingezet en is het een kwestie van volgen.

In Europa heeft 63% van de bedrijven hun documentatie voor de helft al gedigitaliseerd.

Toegankelijkheid
Scanoplossingen maakt werken makkelijker omdat documenten digitaal beschikbaar worden en daardoor toegankelijk zijn voor meerdere medewerkers. De plaats waar de documenten beschikbaar zijn, de cloud, is daarnaast makkelijk toegankelijk door middel van elk apparaat dat op het wifi-netwerk is aangesloten.

Efficiëntie
De efficiëntie van scanoplossingen zit in de tijd en ruimte die bespaard wordt. Er wordt tijd bespaart omdat het fysieke proces van het zoeken van het dossier en het bestuderen van het dossier wordt ingeruild door een simpele handbeweging. Met deze handbeweging, op bijvoorbeeld het touchscreen van een mobiel apparaat, is het document op te vragen in enkele seconden. De tijd die over blijft kan aan andere werkzaamheden besteed worden. En overgebleven tijd is geen overbodige luxe in een branche met de meeste openstaande vacatures van Nederland.

Het besparen van ruimte ontstaat doordat de locatie waar het papierwerk opgeslagen ligt overbodig wordt. Ruimtes met archiefkasten waar duizenden dossiers in liggen komen leeg te staan en levert een ziekenhuis of zorginstelling kostbare ruimte op. Ruimte die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld opslag.

Duurzaamheid
In een tijd van duurzaamheid moet elke sector zijn bijdrage leveren. De zorg ontkomt hier niet aan. Door middel van scanoplossingen wordt er bespaart op het printen van papier en dit levert een positieve bijdrage aan duurzaamheid. In principe hoeft er door middel van scanoplossingen nooit meer een vel papier uitgeprint te worden. Maar mocht deze noodzaak er toch zijn, dan is dat door de inzet van een multifunctionele printer geen enkel probleem.

Het besparen op printkosten brengt uiteraard ook een financiële besparing met zich mee. Hoe eerder u start met scanoplossingen, hoe groter deze besparing wordt. Wacht niet meer met de implementatie van scanoplossingen en vraag vandaag nog een offerte op maat aan om te beginnen met scanoplossingen. Onze jarenlange ervaring met scanoplossingen en expertise in verscheidene sectoren geeft u de best mogelijke (scan)oplossing.

Op deze manier maken we samen de zorg een stukje beter.

Search

Recente berichten...