Search
Close this search box.

Altijd online beveiligd in de zorg met een multifunctional

23 november 2020

Dat online beveiliging in deze tijd een enorm belangrijk aspect is, hoeft niet uitgelegd te worden. ICT-beveiligingsbedrijven slaan grote slagen met het beveiligen van enorme ondernemingen. Maar hoe zit dit eigenlijk in de zorg? Een sector waar de beveiliging van persoonsgegevens misschien wel het meest belangrijk is.

Iedereen die in de zorg werkt, en hopelijk ook iedereen die er niet in werkt, weet dat er veel persoonlijke informatie op de zorgvloer gedeeld wordt. Of deze informatie nou mentaal of fysiek is, de patiënt wil dat dit binnenskamers blijft. En terecht. De problemen zijn iets tussen de patiënt en het desbetreffende zorgpersoneel.

Maar vraag deze sector dan ook niet absolute topprioriteit met betrekking tot beveiliging? 

Een gebied waar de beveiliging in de zorg goed voor valt te regelen, is digitale documenatie. Digitale documentatie omvat alle dossiers, waaronder die van patiënten, die gedigitaliseerd zijn. Vanwege het dagelijkse gebruik van digitale dossiers komt het gewoonweg vaak voor dat er digitaal persoonlijke data heen er weer verstuurd wordt. Dit is helemaal niet erg. Dit is heel normaal bij een zorginstelling die zich dagelijks inzet voor mensen met gezondheidsredenen.

Het wordt pas een probleem als de beveiligingssoftware voor deze digitale dossiers niet meer gelijkt loopt met de potentiele dreigingen die tegenwoordig online te vinden zijn. Als dit niet het geval is, komt persoonlijke informatie op straat te liggen en is een zorginstelling aansprakelijk. Gelukkig zijn deze dossiers eenvoudig te beveiligen. Dit wordt gedaan door middel van een multifunctional.

Een multifunctional is een printer in een modern jasje. Deze printer heeft bijna alle kenmerken van een computer en heeft daardoor niet alleen verscheidene handige eigenschappen, maar is ook te beveiligen op een manier die in deze tijd gevraagd wordt.

En deze beveiliging wordt bij een multifunctional volledig voor u uit handen genomen.

Doordat het besturingssysteem van een multifunctional door de leverancier wordt geüpdate, heeft u als zorginstelling nooit meer paniek over de veiligheid van persoonlijke gegevens. Zowel het beheer als de uitvoering vervalt voor u als organisatie. De professionals die kennis van zaken hebben nemen dit voor hun rekening. Dit wordt gedaan door middel van versleutelingsprotocollen, VPN subnetten en certificeringen die in handen zijn van de leverancier.

Op deze manier hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het feit of uw zorginstelling wel volledig beveiligd is. Ook interesse in een multifunctional? Neem contact op met de PuntNL Groep en beveilig uw zorginstelling, uw personeel en uw patiënten.

Search

Recente berichten...