Search
Close this search box.

Voldoe aan de AVG met documentoplossingen

26 augustus 2020

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 voor organisaties en bedrijven een manier van leven. Omdat het juridisch is vastgelegd ontkomt geen enkele partij er meer aan. Wie zich er niet aan houdt riskeert een boete van maximaal €20 miljoen of 4% van de omzet. Het hoogste bedrag is van toepassing.

Een sector waar persoonsgegevens zeer goed beschermd dienen te worden is de zorg. In de zorgsector worden de meest persoonlijke en pijnlijke onderwerpen besproken. Patiënten luchten hun hart en doen een beroep op het vertrouwen van het zorgpersoneel. Vertrouwen dat door het personeel zelden beschaamd wordt. Maar kan de technologie die in de zorg gebruikt wordt ook aan deze belofte voldoen?

Netwerk hack
De toegenomen online criminaliteit vindt plaats via de betreding van een netwerk waarop verschillende apparaten zijn aangesloten. Een voorbeeld van een apparaat dat is aangesloten op een netwerk is een printer. Door middel van een netwerk hack is enorm veel vertrouwelijke documentatie op te vragen. Iets waar niemand in de zorg blij van wordt en waar enorme consequenties aan hangen.

Oude printers bevatten nog niet de beveiliging die het behoort te hebben. Dit komt onder andere omdat deze printers nog niet zijn ingericht naar de AVG.

Een apparaat dat deze inrichting wel heeft, en een zorginstelling alle mogelijke problemen met betrekking tot privacy ontneemt, is een multifunctional.

Multifunctional
Een mutifunctional is een computer die tevens de mogelijkheden van een printer bevat. Doordat het apparaat in principe een computer is, betekent dit dat de beveiliging ook in te stellen is op computerniveau. Dit zorgt voor een uitstekende beveiliging waardoor dus een grote slag geslagen wordt met betrekking tot internetcriminaliteit.

Beheer en versleuteling
De beveiliging van de multifunctional neemt twee belangrijke technologische kerngebieden voor zijn rekening: beheer en versleuteling. Het beheer van gegevens gaat volledig volgens de AVG en dit wordt omvat door het correct verzamelen, bewaren en vernietigen van gegevens. Door deze manier van werken heeft u als organisatie nooit meer omkijken naar het beheer van persoonlijk gevoelige gegevens.

De juiste versleuteling van de gegevens wordt uitgevoerd door de moderne software waar een multifunctional op draait. Door deze software is elk stukje data goed beveiligd en heeft u en uw organisatie geen onzekerheden meer over het voldoen aan de juiste regelgeving met betrekking tot privacy.

Wilt u in één keer verlost zijn van alle privacy-perikelen in uw zorginstelling? Dan is een multifunctional dé mogelijkheid om dit eens en voor altijd op een correcte manier geregeld te hebben. Contactopname is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Search

Recente berichten...