Search
Close this search box.

36e Tobbedans toernooi, groot succes.

16 juli 2021

Moe maar voldaan kijkt de organisatie van het 36e Tobbedans Punt NL Groep tennistoernooi terug op een fantastische week. In een heel korte tijd moest de commissie het toernooi in elkaar draaien en dat is gelukt. Het eerste grote tennistoernooi van Friesland is een feit.

Ruim 250 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit gezellige toernooi. Zonder geluk vaart niemand wel, want regende het in andere delen van het land pijpenstelen, in Harlingen bleef het op een paar drupjes na helemaal droog. Op dinsdag moest er een stormachtige wind getrotseerd worden door de spelers, maar dat was het dan ook. Het weer was zo mooi dat er ook ’s avonds veel publiek naar het prachtige park kwam om te genieten van de wedstrijden, maar ook van de heerlijke hapjes en van elkaar. Eindelijk weer even bijpraten met de mensen die je ruim een jaar niet had gezien. Natuurlijk met inachtneming van de coronaregels. 

Voor een ieder was er dus elke avond weer iets te eten; haring, kibbeling, hamburgers, saté, roombollen, frites en beenham. De mannen van de baancommissie hebben enorm hun best gedaan om de banen goed bespeelbaar te houden; dat viel door de droogte niet altijd mee, maar wat hebben ze elke dag weer een werk verricht.

Doordat er geen vaste kantinecommissie meer bestaat moesten we binnen een paar weken een aantal mensen weten te vinden die graag een handje mee wilde helpen achter de bar. En dat is gelukt. Wat fijn dat die mensen er zijn in zo’n week. Het toernooi kan onmogelijk zo mooi worden als het nu weer was, zonder sponsoren. De hoofdsponsor en ook TV Ready hebben een enorme financiële boost gegeven aan dit 36e Tobbedanstoernooi. Ook veel kleinere sponsoren hebben een steentje bijgedragen aan o.a. het eten, de loterij, de foto’s, de vuilcontainers en wat al niet meer zij.

Er werden mooie wedstrijden gespeeld op elk niveau; het publiek genoot en de spelers hadden het naar hun zin. Op zondag 11 juli, de laatste dag van het toernooi, werd afgesloten met de prijsuitreiking en het overhandigen van de ‘Harry Zijlstra trofee’. Deze keer was deze beker voor de man achter de hoofdsponsoring, Sander Groenewoud.

Nadat de spelers huiswaarts gingen is er nog samen met de meeste vrijwilligers en natuurlijk de toernooicommissie gegeten en nagepraat over een fantastische week 27.

Search

Recente berichten...