Kyocera Document Solutions Inc. heeft deze maand een Industrial Technology Award ontvangen voor hun onderhoudstechnologie voor inkjetprintkoppen.

Deze awards worden toegekend aan organisaties die lid zijn van de Osaka Industrial Research Association en die wetenschap en technologie promoten en jonge ingenieurs en onderzoekers de kans geven om zich te ontwikkelen. Ereleden, waaronder Kyocera, leveren met hun R&D een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang van de samenleving.

Bekroonde technologie
De printkoppen van de onlangs geïntroduceerde TASKalfa Pro 15000c inkjetprinter beschikken al over deze geautomatiseerde functie. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van de afdrukken constant blijft, doordat de printkoppen droog worden gehouden en inkt en vuil worden verwijderd. Een speciaal ontwikkelde reinigingsvloeistof lost gedroogde inkt op. Deze vloeistof wordt via een mondstuk naar het uiteinde van de printkop gevoerd, waarna deze wordt schoongeveegd.

Productvoordeel
Hierdoor heeft de TASKalfa Pro 15000c inkjetprinter een opmerkelijk productvoordeel: de printer kan tot 60 miljoen pagina’s* afdrukken zonder dat er onderhoud nodig is aan de printkoppen.

Ook deze printoplossing van Kyocera verminderd de impact op het milieu en draagt bij aan de ontwikkeling van waardevolle producten die zeer betrouwbaar zijn tegen lage kosten.

* Aantal vellen in A4-formaat.